IFFR 2008 films

No Country for old men

Dit jaar hebben we drie hele verschillende films gezien op het filmfestival. Een algerijnse film met een ontroerend verhaal over het leven op het platteland, een Zweedse horrorfilm over vampieren die in de moderne maatschappij proberen te overleven en tot slot de nieuwe film van de broertjes Coen (Blood Simple, The Big Lebowski, Fargo).

La maison jaune

Po√ętisch-realistisch verhaal van een Berberse boerenfamilie in Algerije. Na de dood van de oudste zoon probeert de familie het leven weer op te pakken. Pareltje uit een adembenemend mooi Algerije.

Let the Right One in

Terwijl buitenwijk van Stockholm geplaagd wordt door rituele moorden, kan de twaalfjarige Oscar een beetje hulp tegen pestkoppen wel gebruiken. Die komt in de vorm van nieuwe buren. Ontroerende en verwarrende variatie blaast het eeuwige vampierthema nieuw leven in.

No Country for Old Men

Nieuwste, bejubelde film van de gebroeders Coen die, gebaseerd op de roman van Cormac McCarthy, een koffer met geld het aas laat zijn voor drie elkaar naar het leven staande volrijpe karakters. Een bloedige klassieker vol donkere humor en onvoorspelbare plotwendingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *