Rescue Dawn

Dit jaar heb ik voor mijn doen heel weinig films gezien bedacht ik me laatst, Rescue Dawn van Werner Herzog heb ik gisteren in Concordia gezien. Mooie film, zeker de moeite waard. Het verhaal gaat over Dieter Dengler, een piloot bij de Amerikaanse marine aan het begin van de Vietnam oorlog. Op zijn eerste missie boven Noord Vietnam stort hij neer met zijn vliegtuig. De van oorsprong Duitse piloot red het om een paar dagen uit de handen van de vijand te blijven maar wordt gevangen genomen en naar een kamp in Laos gebracht waar hij zijn mede gevangen ontmoet. Samen besluiten ze dat ze moeten ontsnappen uit de gevangenis voordat ze verhongeren. Dieter, schijnbaar nergens bang voor, neemt de touwtjes in handen en maakt een plan om te ontsnappen. Overleven in de echte gevangenis, de jungle van Laos, is wellicht nog zwaarder dan de gevangenis waarin ze zaten. Het lukt Dieter om te overleven, en uiteindelijk wordt hij ook gered.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *