J-Fall 2007

Gisteren was de J-Fall 2007 in het Spant! in Bussum. Dankzij gebrek aan files was ik behoorlijk op tijd aangekomen in het Gooi. Het was voor mij de eerste keer dat ik naar de J-Fall ben geweest. De organisatie kwam op mij behoorlijk professioneel over, alle randvoorwaarden voor een goede conferentie leken aanwezig!

Eerst naar de keynote van Sun. Die was min of meer hetzelfde als de JavaPolis2006 keynote, dus die kende ik al. Daarnaast hadden ze veel problemen om de laptop met de leukste demo’s aangesloten te krijgen op de beamer. Dat lijkt me behoorlijk erg! Sta je voor een zaal met 600 it’ers en krijg je de beamer niet aangesloten!  Na de keynote kwam ik een aantal collega’s tegen die ook naar de JFall waren gekomen. Erg gezellig! Tweede sessie die ik bezocht heb ging over de nieuwe features van Java 6 en 7. Dat was wel een goede sessie, lekker snel, met humor en interessant. De sessie daarna ging over JUnit4. Daarna lunch, en keynote over Flex van Adobe. Die gesponsorde sessies zijn natuurlijk noodzakelijk vanwege de kosten, maar ik kijk toch altijd met de nodige argwaan naar wat er gepresenteerd wordt. Net als de sessie hiervoor niet echt fantastisch. Als laatste sessie naar een sessie over OSGi op de Sun Spots. Dit was wel een leuke sessie, maar ik was liever naar een andere sessie over problem solving gegaan, die ging helaas niet door omdat de presentator ziek was.

Al met al een goed georganiseerd evenement, ik ben bang dat ik net de verkeerde sessies heb uitgekozen. De sfeer was heel goed, en de organisatie ook. Je ontmoet toch altijd wel weer nieuwe mensen en je ziet een hoop bekenden terug. Het is niet zo’n heel groot wereldje dat van java programmeurs in Nederland.

3 thoughts on “J-Fall 2007”

 1. Hoi, ik was de eerste keynote presenter van het Adobe gedeelte. Dank je voor je eerlijke feedback over ons verhaal. Puur uit interesse – om te leren – vraag ik je wat jij aan de Adobe keynote veranderd zou hebben als je dat kon. Was het slecht gepresenteerd, had je andere informatie willen zien, vond je het wellicht ongepast op een Java conferentie? Ik hoop dat je dat zou kunnen aangeven, het kan er alleen maar beter op worden (ik probeer te luisteren 😉 ).

 2. Hoi Waldo,
  Bedankt voor je commentaar. Ik vond de presentatie erg goed, de voorbeelden waren ook mooi om te zien, zoals de website van Philips. Op de oude website van Philips was het niet altijd even gemakkelijk om een product te vinden.

  Het is alleen voor mij lastig om te bepalen hoe makkelijk het werkelijk is om een site te maken met Flex. Daar komt mijn terughoudendheid vandaan. Bij een presentatie door een meer onafhankelijke organisatie, bijvoorbeeld een bedrijf dat Flex heeft gebruikt om een website te maken, is het vaak makkelijker om te achterhalen hoe volwassen een product werkelijk is omdat zij ook de nadelen of problemen aan kunnen geven.

  Maar, door je commentaar op mijn post, wil ik wel eens gaan expirimenteren met Flex. Kun je me wellicht een cd opsturen met de laatste versie 🙂 ?

 3. Hoi Niels, thanks! Ik denk zeker dat een in-depth ‘case studie’ presentatie van een gebruiker een goede toevoeging was geweest, zeker iets om te onthouden voor de volgende keer. Ik denk dat de sessie van James Ward over het ‘pimpen’ van Pentaho het dichts in de buurt kwam qua info oveer hoe ‘makkelijk’ het is, maar een demo bouwen is natuurlijk nog geen echte applicatie.

  Geen probleem, ik kan je zo en demo CDtje toesturen, mail me even de adresgegevens? Uiteraard is ook alles te downloaden, it’s uo to you. Je kan de final release van Flex 2 downloaden (www.adobe.com/flex) maar de beta van Flex 3 die opensource wordt werkt al prima, zie http://labs.adobe.com. De java app LiveCycle Data Services voor diepere Java integratie is gratis te downloaden van http://www.adobe.com/go/trylivecycle_dataservices/. Check ook zeker even de community site http://www.flex.org/java voor info om snel van start te gaan.

  Have fun, misschien lees ik hier wel wat je beviel en wat niet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *