Grosser Priel

Binnenkort gaan we naar Oostenrijk op vakantie. Ik wil dan graag de Grosser Priel beklimmen. De Grosser Priel is met 2515m de hoogste top van het Totes Gebirge. De komende tijd ben ik de weersverwachting in de gaten aan het houden.

We gaan maar een week naar Oostenrijk, dus de mogelijkheden om te klimmen zijn redelijk beperkt. Het kan in oktober erg mooi weer zijn om te wandelen in de bergen, in de zomer heb je vaak onweer aan het einde van de dag en is het vaak erg warm. In de herfst moet je alleen wat meer geluk hebben. Het heeft best veel gesneeuwd de laatste tijd op de Grosser Priel, dit gebeurt eens in de tien jaar. Als er teveel sneeuw ligt gaat het hele feest niet door. Dan stellen we het uit tot volgend voorjaar.

Grosser Priel

(foto schaamteloos van wikipedia geripped)

De eerste dag lopen we naar de berghut vanaf Hinterstoder. Daarna beklimmen we de Grosser Priel. De volgende dag willen we de Spitzmauer beklimmen. Mij lijkt het leuk om de Spitsmauer gedeeltelijk met een klettersteig te beklimmen. Maar dat is ook afhankelijk van het weer en hoe ik me die dag voel! Ik verwacht dat het een behoorlijk zware tocht is, vooral omdat je in Nederland zo slecht kunt trainen voor het wandelen in de bergen. Twee jaar geleden heb ik samen met Max de Traunstein beklommen, dat heb ik geweten ook! Ik was daarna helemaal kapot. Sindsdien heb ik wel een veel betere conditie gekregen, ik ben gaan roeien, klimmen en zwemmen. Daarnaast ben ik ook behoorlijk afgevallen, ik denk zo’n 6 kilo. Dat scheelt toch wel weer behoorlijk. Dus hopelijk heb ik wat minder moeite met deze beklimming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *